AktualityChyzerovcePodujatia

Urbánkove slávnosti

poradna

www.zlatemoravce.info

V sobotu 25. mája vinohradníci oslavovali svoj deň slávnosťami sv. Urbana, patróna vinohradníkov. Zlatomoravecký vinohradnícky spolok oslavoval pod kalváriou v penzióne “U Vlčka”. Prítomných, vrátane viceprimátora Jozefa Škvareninu, pre ktorých bolo pripravené moravecké víno a guláš, privítal Jozef Valent, predseda spolku a o kultúrny program sa postarala spevácka skupina Babička. Za sprievodu živej hudby oslava pokračovala do neskorých večerných hodín. Podľa výboru prebehla slávnosť podľa očakávaní a zúčastnilo sa jej vyše 100 ľudí.
 O pár hodín neskôr sa začali tradičné oslavy na viniciach v Chyzerovciach pri kaplnke sv. Urbana za účasti poslanca NR Marána Kéryho, mestských poslancov Jozefa Tonkoviča, Ivana Madolu, viceprimátora Jozefa Škvareninu a riaditeľa Záhradníckych služieb Mariána Tomajku. Oslavy začali svätou omšou, poďakovaním za dary a posvätením vinohradov. Po omši oslavy pokračovali tradičnou dychovkou a občerstvením.

-js-

[nggallery id=415]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button